Δανειστική Βιβλιοθήκη

YSM-255 1

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Ενημερώνονται οι γονείς του Τμήματος των νηπίων τού νηπιαγωγείου μας ότι το πρόγραμμα τής Δανειστικής Βιβλιοθήκης θα αρχίσει να λειτουργεί στο Νηπιαγωγείο μας από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.

Σας προτρέπουμε να συζητήστε με το παιδί σας ποιο αγαπημένο του βιβλίο θα ήθελε το ίδιο να φέρει για τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου. Σας παρακαλούμε να είναι ένα παιδικό παραμύθι (στα ελληνικά ή στα γαλλικά) εύκολο στην ανάγνωση.

Ο δανεισμός των βιβλίων θα γίνεται κάθε Παρασκευή και η επιστροφή κάθε Δευτέρα. 

Για τη μεταφορά του βιβλίου θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά η ειδική πάνινη τσαντούλα που θα δοθεί από το σχολείο στα παιδιά ειδικά για το δανεισμό.

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ

Τα παιδιά γίνονται υπεύθυνοι αναγνώστες και δανειστές. Μαθαίνουν να μοιράζονται τα πράγματα τους. Απαλλάσσονται οι γονείς από τα έξοδα συνεχούς αγοράς βιβλίων, αφού όλοι έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται όσα βιβλία θέλουν. Μοιράζονται αναγνωστικές εμπειρίες με τους γονείς, με τα αδερφάκια, τους παππούδες, με όσα οφέλη συνεπάγεται αυτό. Ασχολούνται όσο χρόνο θέλουν με το βιβλίο, να το πιάσουν, να ξεχαστούν μαζί του, να ονειρευτούν, να το αγαπήσουν. Μαθαίνουν να θεωρούν την ενασχόλησή τους με το βιβλίο ως ένα φυσικό τρόπο διάθεσης του προσωπικού τους χρόνου. Η ανάγνωση ιστοριών σε παιδιά, από ενηλίκους του περιβάλλοντός τους, εκτός από μια ευχάριστη δραστηριότητα, προωθεί τα παιδιά στο βιβλίο και επηρεάζει τη μελλοντική τους πορεία ως μαθητές.

Στο νηπιαγωγείο μας προσαπαθούμε συνεχώς να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα μας με φιλαναγνωστικές δράσεις.

Share:

Πρόσφατα Άρθρα

PymHgdZxsRKIL3Diuy5aBun1ZUBqYmcCgRXxi3QT

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στην Ευρωπαική Εβδομάδα Προγραμματισμού

codeweek-flyer-2021

Ευρωπαική Εβδομάδα Προγραμματισμού 2021

YSM-255 1

To Νηπιαγωγείο μας συνεχίζει το έργο του με τηλεκπαίδευση!

YSM-255 1

Κανονική λειτουργία της γραμματείας

This website uses cookies
to help improve your user experience.